Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 su bardağı erişte, 6 su bardağı su
    1 adet et bulyon, 1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay bardağı ceviz içi
    500 gram mantar, 3 dal taze soğan
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Pulbiber, nane, tuz, karabiber
    Üzeri için: 2 adet haşlanmış patates
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ERİŞTEYİ bulyonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzmeden tencerede 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Başka bir tencerede yağı kızdırıp içine elinizle kırdığınız cevizi ve ince kıyılmış mantarları atıp 2-3 dakika soteleyin. Ocaktan alıp, ince kıyılmış taze soğanı ilave edip karıştırın. Tenceredeki eriştelerin üzerine döküp harmanlayın. Tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri, pulbiber ve naneyi ekleyip tekrar harmanlayın. Yağladığınız fırın kabına aktarın. Püre yaptığınız patatesi, sıvıyağ ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıp güveçlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin ve sıcak olarak servis yapın.