Havuçları soyup 8-10 cm boyunda kesin. Kaynayan suya atıp hafifçe haşlayın. Kabak oyacağı ile diplerini delmeden içlerini çıkarın. Ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstığı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup salçaların yarısını katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanozu katıp ocaktan alın. Kıymalı hacı havuçların içine doldurun. Dolmaları bir tencereye dik olarak yerleştirin. 2 su bardağı suda kalan salçaları açıp dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte gerekirse sıcak su ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapın.