Sofra
Ispanaklı ve tavuk etli göbete tarifi...

0 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMURU İÇİN

    2 su bardağı un

    1 adet yumurta

    1 tatlı kaşığı tuz Ilık su

    İÇ HARCI İÇİN

    2 demet ıspanak

    2 adet tavuk göğüs eti, su

    3 adet haşlanmış patates

    Tuz, karabiber, pul biber

    ÜZERİ İÇİN

    3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı yoğurt

    YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN

    3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ

Göbetenin iç harcı için ıspanak ve tavuk etini ayrı tencerelerde haşlayıp süzün. Ispanağı ince doğrayın. Tavuk etini elinizle didikleyip bir kaseye alın. Rendelenmiş patates, tuz, karabiber ile pul biber ekleyip karıştırın.

Hamuru için un, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın. Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve her birini yufka büyüklüğünde açın. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde içine yayın. Üzerine Bizim Yağ sürün ve ikinci yufkayı serin ve iç harcı ekleyin. Üzerine üçüncü yufkayı serin ve tekrar Bizim Yağ sürün. Son yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarlardan taşan kısımları elinizle bükün ve tepsinin kenarına doğru katlayın.

Bizim Yağ, salça ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.