Sofra

MALZEMELER

    1 adet orta boy karpuzun kabuğu

    5 litrelik cam kavanoz

    2 su bardağı elma sirkesi

    1 çay bardağı kaya tuzu

    1 çay kaşığı kişniş tohumu

    Yeteri kadar su

    KARPUZ KABUKLARINI YIKAMAK İÇİN:

    Sirke

Karpuz kabuklarını sirkeli suyla iyice yıkayıp kurulayın. Ardından kabuğunun iç kısmında biraz kırmızılık kalacak şekilde soyup irice doğrayın ve 5 litrelik cam kavanoza yerleştirin. Üzerine sirke, kaya tuzu ve kişniş tohumlarını ekleyerek karpuz kabuklarının üzerini hafif geçecek şekilde temiz içme suyu ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, 10 gün güneş almayan bir yerde dinlendirin. Sürenin sonunda, karpuz kabukları yeşilden sarıya döndüğünde yemeklerin yanında servis yapın. Ya da sevdiğiniz bir salataya da karpuz kabuklarını incecik doğrayıp ekleyebilirsiniz.