Kavurmalı ve Kuşbaşılı Pide

Kavurmalı ve Kuşbaşılı Pide
  • 4 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için:

1 kg un

20 gram yaş maya

Tuz

Yeteri kadar su

Kavurmalı iç için:

400 gram kavurma

Karabiber, pul biber

Kuşbaşılı iç için:

350 gram dana kuşbaşı

2'şer adet domates ve sivri biber

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

YAPILIŞI

MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir
hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her hamur parçasını unla birlikte açıp, istediğiniz şekli verin. Kavurmalı iç için; kavurma, karabiber ve pul biberi karıştırın. Kuşbaşılı iç için eti bir tavaya alıp, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip kavurun. Ocağın altını kapatıp tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Hamurların yarısına kavurmalı, yarısına kuşbaşılı içten koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlierine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın.
SON DAKİKA