MALZEMELER
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya
Tuz
Yeteri kadar su
Kavurmalı iç için:
400 gram kavurma
Karabiber, pul biber
Kuşbaşılı iç için:
350 gram dana kuşbaşı
2'şer adet domates ve sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir
hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her hamur parçasını unla birlikte açıp, istediğiniz şekli verin. Kavurmalı iç için; kavurma, karabiber ve pul biberi karıştırın. Kuşbaşılı iç için eti bir tavaya alıp, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip kavurun. Ocağın altını kapatıp tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Hamurların yarısına kavurmalı, yarısına kuşbaşılı içten koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlierine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın.