Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8-10 dal kişniş
    1 su bardağı mercimek
    2 su bardağı su
    3/4 su bardağı ince bulgur
    3 adet soğan
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    5-6 adet taze soğanın yeşil kısımları
    Yarım limonun suyu
    Tuz, pul biber
MERCİMEĞİ yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Mercimek yumuşadığında, çok hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alın. Üzerine bulguru katın ve karıştırın. Kapağı kapalı olarak bulgurun şişmesi için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup mercimeğin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Kişniş ve taze soğanı ince kıyıp karışıma ilave edin. Limon suyunu katın. Tuzunu ve pul biberini ayarlayıp yeniden harmanlayın. Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle şekillendirdikten sonra servis yapın.