Krep Dürümleri

Krep Dürümleri
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 adet krep

2 adet patlıcan

1 diş sarmısak

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 adet kabak

2 adet kırmızı biber

3 adet havuç

1 demet soğan

Bağlamak için: Taze soğan

YAPILIŞI

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra ezin. Üzerine dövülmüş sarımsak ve süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Kabak, kırmızıbiber ve havucu hafifçe haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Jülyen doğrayıp, kenara alın. Krepleri kare şeklinde kesin ve düz bir zemine yayın. Üzerlerine patlıcanlı karışımdan sürün. Kabak, kırmızıbiber, havuç ve soğanı, uçları dışarıda kalacak şekilde kreplerin kenarlarına yerleştirin. Dürüm şeklinde sarıp, taze soğan sapı ile bağlayarak servis yapın.

SON DAKİKA