1 adet Ramazan pidesi
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
KÖFTE İÇİN:
500 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
BEĞENDİ İÇİN:
6 adet közlenmiş patlıcan
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İki buçuk yemek kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı süt
Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
Öncelikle küp doğranmış pideyi yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımında rengi dönene dek harlı ateşte karıştırıp, ocaktan alın. Köfte için tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Harçtan bezeler koparıp elinizle yassı köfteler hazırlayın. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Beğendi için patlıcanların kabuklarını temizleyip, kararmaması için limon suyuna koyun. Ayrı bir yerde unu tereyağı-ayçiçeği yağı karışımında kavurun. Soğuk süt ekleyip, boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Patlıcanların limonlu suyunu iyice süzdürüp kıyın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Muskat ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Sos için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa oturtun. Kaynatarak pişirin. Servis tabağına beğendiyi yayın. Üzerine pideyi, onun da üzerine köfteyi yerleştirin. Sos gezdirip sıcak olarak servis yapın.