Sofra

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet Ramazan pidesi

    Yarım yemek kaşığı tereyağı

    Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    KÖFTE İÇİN:

    500 gram az yağlı köftelik kıyma

    1 adet yumurta

    1 adet rendelenmiş soğan

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    BEĞENDİ İÇİN:

    6 adet közlenmiş patlıcan

    1 adet limonun suyu

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    İki buçuk yemek kaşığı un

    Bir buçuk su bardağı süt

    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat

    Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber

    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    SOS İÇİN:

    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 çay bardağı süt

    Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber

Öncelikle küp doğranmış pideyi yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımında rengi dönene dek harlı ateşte karıştırıp, ocaktan alın. Köfte için tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Harçtan bezeler koparıp elinizle yassı köfteler hazırlayın. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Beğendi için patlıcanların kabuklarını temizleyip, kararmaması için limon suyuna koyun. Ayrı bir yerde unu tereyağı-ayçiçeği yağı karışımında kavurun. Soğuk süt ekleyip, boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Patlıcanların limonlu suyunu iyice süzdürüp kıyın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Muskat ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Sos için tüm malzemeyi karıştırıp ocağa oturtun. Kaynatarak pişirin. Servis tabağına beğendiyi yayın. Üzerine pideyi, onun da üzerine köfteyi yerleştirin. Sos gezdirip sıcak olarak servis yapın.