Pirinç Unu Tatlısı

Pirinç Unu Tatlısı
  • 6-8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Dünya Mutfağı
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Üç buçuk su bardağı pirinç unu

5 çorba kaşığı toz şeker, 2 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım paket kavrulmuş fasulye tozu (ezmesi),

2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Pirinç unu, 4 çorba kaşığı toz şeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvı yağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.
BİZE ULAŞIN