Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    Üç buçuk su bardağı pirinç unu
    5 çorba kaşığı toz şeker, 2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarım paket kavrulmuş fasulye tozu (ezmesi),
    2 çay kaşığı tuz
Pirinç unu, 4 çorba kaşığı toz şeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvı yağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.