Siron tarifi

Enfes bir lezzet arayanlara...
Siron tarifi
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 su bardağı tam buğday unu



1.5 su bardağı ılık su



500 gram yoğurt



2 diş sarımsak



4 yemek kaşığı (150 g) Bizim Yağ



Tuz



1 litre et suyu



ÜZERİ İÇİN



2 yemek kaşığı (70 g) Bizim Yağ



2 yemek kaşığı domates salçası


YAPILIŞI

Sironun yufkalarını hazırlamak için unu bir kaba eleyin. Çok az tuz ekleyip harmanlayın. Yavaşça ılık su ilave edip yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hafifçe un serpilmiş tezgahta ince yufkalar açın. Yufkaların her iki tarafını sacta hafifçe pişirin. Soğumuş olan yufkaları teker teker sıkı rulo şeklinde sarın. İkişer santim kalınlığında kesin. Dik duracak şekilde Bizim Yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. 50 gram Bizim Yağ'ı eritip sironların üzerine gezdirerek dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Bu arada sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ilavesiyle havanda ezin. Yoğurda ekleyip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız sironları ılınması için bekletin. Et suyunu kaynar olacak şekilde ısıtın. Bir miktar tuz ekleyip et suyunu tatlandırın. Kaynar et suyunu sironları ıslatacak yeterlilikte dökün. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın. Bizim Yağ'ı eritip domates salçasını 1 dakika kavurun. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

SON DAKİKA