Tahin Pekmezli Pide

Tahin Pekmezli Pide
  • 8 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru

için: 1 su bardağı ılık süt

1 paket (

42 gram) yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

1 adet yumurta, aldığı kadar un



Üzeri için: Bir buçuk su

bardağı Keçiboynuzu

(Harnup) Pekmezi

Bir buçuk su bardağı Tahin

1'er çay bardağı toz şeker ve su

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

HAMUR için ılık sütü derin bir kaba alın. Üzerine yaş maya ve tuz ekleyip, 15 dakika bekletin. Daha sonra içine tereyağı, toz şeker ve yumurta ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip,
tüm malzemeyi yoğurun (gerekirse ılık süt veya su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için 40 dakika dinlendirin. Yumurtadan büyük bezeler yapın ve elinizi una bulayıp, ortalarını çukurlaştırarak, kahve tabağı büyüklüğünde genişletin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzeri için keçiboynuzu
pekmezi, tahin, toz şeker ve suyu bir kapta karıştırıp, suluca bir karışım elde edin. Hamurun ortasına bu karışımı kaşıkla paylaştırın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
BİZE ULAŞIN