Tahinli çörek tarifi

Tahinin eşsiz lezzetiyle işte tahinli çörek tarifi...
Tahinli çörek tarifi
  • 10 Kişilik
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

HAMURU İÇİN



1 kg un



2 su bardağı ılık su



3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ



3 yemek kaşığı toz şeker



3 yemek kaşığı sirke



30 gram yaş maya



1 yemek kaşığı mahlep



Susam



İÇ HARCI İÇİ



500 gram tahin



1 su bardağı toz şeker



1 su bardağı kıyılmış ceviz



ÜZERİ İÇİN



1,5 yemek kaşığı (50 g) Bizim Yağ



1 adet yumurtanın sarısı



Susam


YAPILIŞI

Yaş maya, şeker ve ılık suyu bir kabın içinde karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı su ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakın. Bezeleri incecik açın. Üzerlerine tahin sürüp ceviz ve şeker serpin. Yufkanın ortasından bir delik açıp dışa doğru rulo şeklinde yuvarlayın. Yuvarlanan yufka daire şeklini alınca ortadan ikiye kesin. İkiye böldüğünüz ruloları 20-25 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Her parçayı kendi etrafında döndürerek gül şeklini verin. Hamurların üzerinden merdaneyle hafifçe geçerek inceltin. İçine Bizim Yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş Bizim Yağ ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

SON DAKİKA