Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı tuzsuz badem
    2 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
    2 damla limon suyu

Bademleri 5 dakika haşlayıp, kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurup kenara alın. Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Köpük olunca içine limon suyunu ekleyip 2 dakika kaynatın. Daha sonra ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonatı ekleyin. 1-2 dakika sonra badem ve fıstıkları katın. Karıştırıp hemen ocaktan alın. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp, düzeltin ve soğumaya bırakın. Bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesip ikram edin.