Sofra
Şerbet geleneksel lezzetiyle Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Gelenek halini almış şerbeti farklı bir aromayla denemek isterseniz tarçınlı ve karanfilli elma şerbeti tarifi tam size göre.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 kg yeşil elma

    2 adet yeşil elmanın rendelenmiş kabuğu

    1 kg toz şeker

    2 litre su

    2 adet çubuk tarçın

    5 adet karanfil

Rendelenmiş elma kabuklarını şekerle birlikte iyice ezin ve tencereye alın. Üzerine kabukları ile birlikte 4'e bölünmüş 2 adet elma ekleyin. Üzerine su, tarçın ve karanfili ekleyerek elmalar yumuşayana kadar kaynatın. Şerbet soğuduktan sonra mince elekten veya tülbetten geçirin. Buzdolabında iyice soğutup servis yapın.

Aşçı Şefika Günyel