Yağlı Kırmızı Biber Turşusu

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 kg kırmızı biber

2 demet maydanoz

1 baş sarmısak

5 su bardağı su

2 çorba kaşığı kaya tuzu

1 su bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı üzüm sirkesi

YAPILIŞI

Biberlerin tohum ve saplarını temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Bir kenarda soğutun. Maydanozu yıkayıp sap kısımlarını kesin. Sarmısağı ayıklayıp, irice ezin. Maydanoz ve sarmısağı biberle harmanlayıp, kavanoza bastırın. Salamurasını hazırlamak için suyu kaynatıp içine 2 çorba kaşığı kaya tuzunu katın. Ilındıktan sonra kavanoza dökün. Sıvıyağ ve sirkeyi de ilave ettikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde 20 gün boyunca beklemeye bırakın.

PÜF NOKTASI

Turşudaki yağ ve sirke oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN