Yumurta Tatlısı (Zabaione)

Yumurta Tatlısı Zabaione
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı portakal likörü

YAPILIŞI

YUMURTA sarılarına yavaş yavaş toz şeker ilave ederek çırpın. Kıvam aldığında likör ekleyin. Toz şeker iyice eriyince, başka bir kaba alın. Tatlının bulunduğu bu kabı, su dolu bir tencerenin içine oturtun. Sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin. Muhallebi kıvamı aldığında bardaklara pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Zabaione, İtalyanların tiramisudan sonra ikinci milli tatlısıdır.
SON DAKİKA