Zerefet (Babiko)

Zerefet (Babiko)
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg un, 1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı yaş maya

Yeteri kadar su

4 diş dövülmüş sarımsak

Yarım kg süzme yoğurt

4 çorba kaşığı tereyağı

pulbiber

YAPILIŞI

UN ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayayı 1 çay bardağı suda açın ve una ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir
bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişip, ılındıktan sonra ekmeğin kenar kısmı kalacak şekilde üst kısmını kesip, çıkarın. Çıkardığınız üst kısmı bir kabın içinde ufak parçalara ayırın ve sarmısakla karıştırılmış yoğurdu dökün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, üzerine ekleyin ve tümünü karıştırıp, ekmeğin içine doldurun.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber serpin ve ydğurdunüzerine gezdirip, servis yapın.
BİZE ULAŞIN