Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuşbaşı kuzu eti
    2’şer adet orta boy kabak, havuç ve patates
    3 adet domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    8-10 adet arpacık soğan
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet patlıcan
    Tuz, karabiber, pulbiber
Güveç kabının dibine eti yerleştirin. Derin bir kasede kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, patates, domates, biber salçası, arpacık soğan, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımı etlerin üzerine boşaltın. Patlıcanları alacalı soyup, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp, iyice kurulayın. Daha sonra dörde bölün ve sebzeli karışımın üzerine dizin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 2 saat pişirin.