MALZEMELER
200 gram orta yağlı kuzu kıyması
2 su bardağı süzme yoğurt
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
Maydanoz, tuz, kırmızıbiber
1. Öncelİkle patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup, bıçakla incecik kıyın.
2. Tuz ve dövülmüş sarmısakla karıştırılmış yoğurdu ekleyin. Bu karışımı güveç kabına koyup ısıtın. Diğer tarafta kıymayı şişlere takıp, közde (fırının ızgarasında da olabilir) pişirin.
3. Dilerseniz kıymayı tavada kavurun. Pişen kebabı parçalara ayırın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Kırmızıbiber ve etleri ekleyip kavurun. Kavurduğunuz kebabı, ısıtılmış güveçteki sosun üzerine yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.