Antepfıstıklı Dana Sarma

Antepfıstıklı Dana Sarma
  • 1 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram dana bonfile
2 çorba kaşığı antepfıstığı
5 adet ekşi kuru erik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal kekik
Tuz
Karabiber
Servis için:
Izgara sebze

YAPILIŞI

ANTEPFISTIĞINI birkaç dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra irice dövün. Erikleri ince kıyıp, fıstıkla karıştırın. Bonfileyi 3 parçaya bölün. Döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Fıstıklı karışımı içlerine pay edip, sarın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. Üzerlerine zeytinyağı sürüp, karabiber serpin. Izgarada ya da fırında pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Kekik yaprakları ile süsleyin.
Izgara sebze eşliğinde servis yapın.
BİZE ULAŞIN