Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet kuzu incik
    2 su bardağı arpa şehriye
    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet domates
    1 adet soğan
    1 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı biber salçası
    10 adet kuru kayısı
    Tuz, karabiber
İncikleri sıvı yağda hafifçe kızartın. Üzerine irice doğranmış domates, soğan, biber, salça, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. İnciklerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kapağını kapatın. Kontrol ederek ve gerekirse su ilave edip, yumuşayana dek yaklaşık 2.5 saat pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Şehriyeyi pilav tenceresine alıp, rengi dönene dek kavurun. Şehriyenin üzerini geçecek kadar inciğin suyundan ilave edin. Üzerine ikiye bölünmüş kayısı ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, 5-10 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine incikleri dizip servis yapın.