Sofra
Akşam yemeğiniz için lezzetli ve kolay bir tarif tercih etmek isterseniz buyurun arpacık soğanlı et tarifi... Sofralarınızı süsleyecek olan arpacık soğanlı et tarifini sizlere sunuyoruz...

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    750 gram kuşbaşı et

    500 gram arpacık soğan

    1 çorba kaşığı tereyağı

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 çorba kaşığı salça

    2 adet kırmızı biber

    2 adet dolmalık biber

    Bir buçuk su bardağı su

    Yeterince tuz

Eti tencereye alıp, kısık ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak pişirin. Ayrı bir tencerede arpacık soğanı tereyağı-sıvıyağ karışımında soteleyin. Salça, jülyen doğranmış kırmızı ve dolmalık biber ilave edip karıştırın. Eti, ardından suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 10-15 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ocaktan alıp arzuya göre kekik, karabiber veya biberiye ilave edip servis yapın.