Bıldırcın Güveç

Bıldırcın Güveç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 adet bıldırcın
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
50 gram tereyağı
8 diş sarmısak
10 adet arpacık soğan
4-5 adet mantar
2-3 adet renkli biber
Yarım su bardağı un
5 su bardağı kemik veya sebze suyu
2 su bardağı domates sosu
1 kahve fincanı soya sosu
Tuz, karabiber

Domates sos için: 1 kg domates
3 diş sarmısak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 dal fesleğen
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

DOMATES sos için rendelenmiş sarmısak ve soğanı zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş domates ve kıyılmış fesleğeni ekleyip, tuz ve karabiberi katın. Su ilave edip, 30 dakika pişirin. Temizlenmiş bıldırcınları yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağı ve tereyağını tavaya alın. Isınınca bütün haldeki sarmısak ve arpacık soğanları ekleyip, 1 dakika soteleyin. Mantar ve doğranmış biber ilave edin. Bıldırcınları una bulayıp, tavaya alın. Rengi dönene kadar çevirerek pişirin. Kemik veya sebze suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Tavadaki tüm malzemeyi güveç kabına ya da ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına alın. Üzerine domates sos ve soya sosu gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.

PÜF NOKTASI

ı Kemik suyu hazırlamak için 1 adet kaval kemiğini bir saat soğuk suda dinlendirin. Suyunu süzdürüp, 10 su bardağı su ve bütün haldeki çeşitli mevsim sebzelerini ekleyin. Suyun yarısı buharlaşana dek pişirin. Kemik ve sebzeleri kenara ayırıp, suyu dilediğiniz zaman kullanabiliriniz. ı Domates sos pişme sırasında üçte bir oranında azalacaktır. ı Bıldırcın güvecin daha lezzetli olması için, kemik suyu ilave etmeden önce, içine 1 kahve fincanı beyaz şarap ekleyebilirisiniz.
SON DAKİKA