Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    25-30 adet arpacık soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    Yeteri kadar sıcak su
    2-3 adet defne yaprağı
    Tuz
    Bulgur köftesi için:
    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı salça
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber, nane
Önce bulgur köftesini hazırlayın. Bunun için, köftelik bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave edin. 10 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Üzerine salça, sıvıyağ, un, tuz, karabiber ve nane ilave edip iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, ara sıra elinizi suya batırarak yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan kuzu etini yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Daha sonra üzerine tereyağını ve arpacık soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca domates ve biber salçasını ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine bulgur köftesi, defne yaprağı ve tuz ilave edin. Köfteler dağılmadan 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.