Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    300 gram ince siyah bulgur
    1 adet soğan
    8 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı biber salçası

    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 kahve fincan pulbiber
    Tuz, kimyon, karabiber,
    köfte baharatı
    2 adet domates
    Yarım kg çiğ köftelik kıyma
    Bir demet maydanoz
    8 adet taze soğan
    Yarım kahve fincanı sıvınyağ

OVAL derin tepsiye bulguru alıp, salça, tuz ve diğer baharatlarla yoğurun. Çok ince kıyılmış soğan ve sarmısağı da ekleyip, yoğurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip, yarım saat daha yoğurun. Kıymayı üçe bölerek, 15'er dakikalık aralarla köfte hamurunu yoğurdukça ilave edin. Son olarak taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, sıvıyağ ile beraber karıştırın. Elinizle köfte hamurundan parçalar koparıp, sıkarak servis tabağına koyun. Yeşillikle servis yapın.