Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu ciğeri
    100 gram kuşbaşı kuyruk yağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    4 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    6-7 dal taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    1 tatlı kaşığı kimyon
CİĞERİN damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.