Ciğer Kavurması

Ciğer Kavurması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
150 gram kuyruk yağı
1 adet soğan
Pulbiber
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI

CİĞERİN üzerindeki zarı çıkartın. Kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir şişe sırasıyla 2 parça ciğer 1 parça kuyruk yağı şeklinde dizin. Izgara yapın. Piyazlık doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanoz ve pulbiberle beraber karıştırın. Ciğer kavurması ile beraber servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız ciğeri pulbiber, kimyon, nane, zeytinyağı ve tuz karışımı ile marine edip, daha sonra ızgara yapabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN