Dana Sote

Dana Sote
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Malezya Mutfağı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg dana eti
9-10 adet arpacık soğan
1 adet orta boy zencefil
3-4 diş sarmısak
2 adet limon otu
1’er çay kaşığı kişniş ve toz rezene
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı galagal, tuz

YAPILIŞI

DANA etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zencefil, sarmısak ve limon otunu minik minik doğrayın. Eti derin bir kaba alıp tüm malzeme ile karıştırın. Eti bu karışım içinde 1 gün bekletin. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada kızartıp servis yapın.

PÜF NOKTASI

Uzakdoğu’ya özgü bir baharat olan “galagal” yerine, taze soğanın yeşil kısmı kullanılabilir.
BİZE ULAŞIN