Dil Peynirli Biftek

Dil Peynirli Biftek
  • 4 Kişilik
  • Pişirme: 15 dakika
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

150 gram dil peyniri
4 dilim biftek
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet kabak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dal kıyılmış maydanoz
Tuz

Marine için:
l 1 çay bardağı zeytinyağı
l 1 adet küçük boy soğan
l Bir tutam karabiber

YAPILIŞI

dil peyniriBİFTEKLERİ döverek inceltin. Marine için zeytinyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan ve karabiber ekleyin. Etleri bu karışımda 2 saat bekletin. Havuç, kırmızı biber ve kabağı jülyen doğrayıp sıvıyağda hafifçe sote edin. Maydanoz ve tuz ekleyin. Dil peynirini elinizle uzun ve kalın parçalar halinde didikleyin. Biftek dilimlerinden birini marineden alıp düz bir tabağa yayın. Üzerine tuz serpin. İçine sote sebze ve dil peyniri koyup rulo halinde sarın. Açılmasını önlemek için bir kürdanla tutturun. Diğer biftekleri de bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalan sebze sote ile birlikte servis yapın.




BİZE ULAŞIN