MALZEMELER
1 adet dana dili
Yeteri kadar su
1 çay bardağı üzüm sirkesi
7-8 adet tane karabiber, tuz
Beğendi için:
Bir buçuk kg bostan patlıcanı
Yarım kahve fincanı mısıryağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
150 gram kaşar peyniri
15-20 adet tane karabiber
Yarım çay kaşığı rendelenmiş
muskat, tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
DİLİ iyice yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ve sirke koyun. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar yıkayın ve düdüklü tencereye alın. Üzerini birazgeçecek kadar su, tane karabiber ve tuz ekledikten sonra 2 saat pişirin. Daha sonra suyunu süzün, buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezdikten sonra bir kenara alın. Yağı tencereye koyun ve un ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ekleyip pişirmeye devam edin. Koyulaşınca patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, tane karabiber, muskat, krema ve tuz katıp 1-2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine dili yerleştirin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pulbiberi yakın. Beğendili dilin üzerine gezdirip
sıcak olarak servis yapın