Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet dana dili
    Yeteri kadar su
    1 çay bardağı üzüm sirkesi
    7-8 adet tane karabiber, tuz

    Beğendi için:
    Bir buçuk kg bostan patlıcanı
    Yarım kahve fincanı mısıryağı
    2 çorba kaşığı un
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 kutu (200 ml) krema
    150 gram kaşar peyniri
    15-20 adet tane karabiber
    Yarım çay kaşığı rendelenmiş
    muskat, tuz

    Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber
DİLİ iyice yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ve sirke koyun. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar yıkayın ve düdüklü tencereye alın. Üzerini birazgeçecek kadar su, tane karabiber ve tuz ekledikten sonra 2 saat pişirin. Daha sonra suyunu süzün, buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezdikten sonra bir kenara alın. Yağı tencereye koyun ve un ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ekleyip pişirmeye devam edin. Koyulaşınca patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, tane karabiber, muskat, krema ve tuz katıp 1-2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine dili yerleştirin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pulbiberi yakın. Beğendili dilin üzerine gezdirip
sıcak olarak servis yapın