Sofra
Diyet yaparken farklı lezzetlerin arayışında olanlar, Diyetisyen Güneş Aksüs’ün verdiği tarifleri deneyerek bu süreci keyifli hale getirebilirler.

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Köfte için: 240 gram kıyma

    1 adet küçük boy rendelenmiş soğan

    1 diş dövülmüş sarmısak

    1'er tutam tuz, karabiber, kimyon

    Servis için: 4 adet küçük boy kepekli lavaş veya tam buğday unundan köy usulü yufka, 1-2 diş sarmısak

    8 çorba kaşığı yağsız yoğurt

    1 çorba kaşığı light margarin

    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Köfte için kıyma, soğan, sarmısak ve baharatları yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplam 8 adet köfte yapın. İkişerli olmak üzere birleştirip, Adana kebapta olduğu gibi uzun ince köfte şekli verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ eklemeden önlü arkalı pişirin. Servis için tavada ısıttığınız lavaş veya tam buğday yufkasının içine köfte koyun ve sarın. Diğer lavaş ve köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. İki parmak genişliğinde kesin ve üzerine sarmısaklı yoğurt koyun. Tavada erittiğiniz margarinin içine toz kırmızı biberi katın ve beytinin üzerine gezdirin.