Domatesli Kebap

Domatesli Kebap
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • MALATYA
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk kg yağsız kuzu eti
300 gram tereyağı
Yarım kg sivri biber
Yarım kg domates
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberiekleyip, kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış domates ile salçayı ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve bir fırın kabına alın. Suyu ekleyin. Hava almaması için üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 - 2 saat pişirin
SON DAKİKA