EKMEK AŞI (PAPARA)

Osmanlı mutfağının bilinmeyen lezzeti
EKMEK AŞI PAPARA
  • 6 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek, 250 gram kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 3 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, Üzerine: Sarımsaklı yoğurt,

YAPILIŞI

1 BAYAT ekmeği kuşbaşı doğrayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın ve servis tabağına alın.

2 Tereyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirin.Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcaksu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.5 dakika dinlendirdikten sona ekmeklerin üzerine gezdirin.Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.Aşçının notu:Arzunuza göre, yemeği servis ederken yoğurdun üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirebilirsiniz.

SON DAKİKA