Sofra

6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    Bir buçuk kg taraklık yerinden
    pirzola (dövülmemiş)
    500 gram soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı
    1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
    2 çorba kaşığı nar ekşisi, 2 adet ayva
    Yeteri kadar su, tuz, karabiber, yenibahar

YARIM ay şeklinde doğranmış soğanı tereyağında iyice kavurun. Eti katın ve yaklaşık 5-10 dakika etin rengi dönene kadar ters yüz ederek pişirin. Domates ve biber salçasını ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Etlerin tavaya yapışmaması için etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bu şekilde kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra kabukları soyulmadan dilimlenmiş ayvaları ilave edin. 30 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp, karabiber ve pul biber serpip, karıştırın. Üzerine nar ekşisi gezdirin ve sıcak servis yapın.