Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 dilim nuar
    1 adet havuç,
    1 adet soğan,
    1 adet patates
    6 dal maydanoz
    4 su bardağı su
    Üzerine:
    Yarım kg ıspanak yaprağı
    1 adet soğan
    6 adet mantar
    Yarım kırmızı
    Yarım sarı biber
    Karabiber,
    tuz
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Sos için:
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 çorba kaşığı esmer un
    Tuz,
    karabiber
    Garnitür:
    Yarım kg elma dilim patates
    Tuz,
    karabiber,
    pul biber

Nuar, kabukları soyulmuş havuç, soğan, patates ve maydanozu 4 su bardağı suda 10 dakika haşlayıp, maydanozu çıkarın. Etler yumuşayana kadar haşlandıktan sonra nuarları sudan çıkarın. Sebzeleri suyla birlikte mikserden geçirip bir kenara alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, soğan, mantar, kırmızı biber, sarı biber, tuz ve karabiberi 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Servis tabağına bir sıra nuar, bir sıra sebze olmak üzere yerleştirin. Sos için süt, yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı esmer un, tuz ve karabiberi karıştırarak ağır ateşte pişirin. Hazırladığınız etlerin üzerine dökün. Elma patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip sebzeli nuarla birlikte servis yapın.