Sofra
Kimilerinin tuzlayarak yemeği sevdiği, düşük kalori değeriyle de diyet listelerinin vazgeçilmez meyvelerinden olan eriği hiç böyle denediniz mi? İşte lezzetine doyamayacağınız erik tavası tarifi.Yeşil güzellik yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden erik yaz sofralarınızı şenlendirecek.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram orta yağlı kuşbaşı kuzu eti

    500 gram yeşil erik

    2 adet sarmısak

    1 çorba kaşığı salça

    1 çay bardağı sıvıyağ

    4-5 adet domates

    Tuz, karabiber, pulbiber

Eti salça, pulbiber, karabiber ve tuzla marine edin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sarmısakları temizleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp bir fırın kabına aktarın. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ve sıvıyağ ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşayana dek (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirin. Et yumuşayınca erikleri ilave edin ve yeniden fırına verin. Erikler yumuşayana dek pişirip servis yapın.