Sofra
Osmanlı usulü Ramazan lezzetleri...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 su bardağı arpacık soğan
    1 adet domates, 10 adet yeşil erik
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    Tuz, karabiber, pulbiber,
Soğanları temizleyip, domatesi rendeleyin. Eti geniş bir kaba alıp üzerine soğan ve rendelenmiş domatesle tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine aktarıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Folyoyu alın ve 5 dakika daha pişirip servis yapın