Sofra
Türk mutfağının iki vazgeçilmezinin buluşması olan bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Sofralarımızın yıllardır baş tacı olan köfte erişteyle birleşince daha doyurucu ve daha lezzetli olmuş. İşte tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Çanak köfteler için:

    500 gram kıyma

    1 adet soğan

    1 dilim bayat ekmek içi

    1 adet yumurta sarısı

    10-12 dal kıyılmış maydanoz

    1 çay kaşığı biber salçası

    1 tatlı kaşığı silme kişniş

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Tuz, karabiber

    Çanakların içine:

    1 çay bardağı erişte

    1 çorba kaşığı kuşüzümü

    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1 çay bardağı rendelenmiş

    Kaşar peyniri

    Tuz, karabiber

Öncelikle köfte için tereyağı hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve çanak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve içlerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. İçleri için erişteyi haşlayın ve süzün. Dolmalık fıstığı tereyağında rengi pembeleşene kadar kavurun. Kuşüzümü ile haşlanmış erişteyi katın ve 1-2 dakika daha çevirin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz karabiberi ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı köfte çanaklarının içine pay edin ve sıcak fırında 2-3 dakika daha tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.