Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    60 adet dut yaprağı,
    300 gram dolmalık kıyma
    3 su bardağı osmancık pirinç,
    3 adet kıyılmış soğan
    1 çorba kaşığı domates
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Yarım çorba kaşığı karabiber,
    Yarım çorba kaşığı yenibahar,
    Yarım çorba kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı pul biber,
    tuz
    Yarım demet kıyılmış maydanoz,
    yeterince sıcak su

Dut yapraklarını kaynayan suda 3-5 dakika süreyle haşlayın. Ayrı bir yerde 3 su bardağı pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Kıymayı çukur bir kaba koyun. Pirinci ve kalan malzemeyi üzerine ekleyerek yoğurun. Dut yapraklarını açıp içlerine bu harçtan koyun ve çok sıkıştırmadan sarın. Tencereye dizip üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtun. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca ocağı kısın ve 25 dakika daha pişirin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.