Etli Kuru Patlıcan Dolması

Etli Kuru Patlıcan Dolması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • GAZİANTEP
Sofra Tarifi

MALZEMELER

24 adet kurutulmuş patlıcan
300 gram az yağlı dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 baş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Yarım çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

KURU patlıcanları kaynar suda buruşuklukları gidene kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince kıyılmış soğanı ve tüm malzemeyi katıp iyice yoğurun. İç harcı patlıcanların yarısına gelecek şekilde doldurup. Uçlarını elinizle bastırarak yassılaştırın ve patlıcanların ağzını kapatın. Yatay şekilde tencereye dizin. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve üzerine yaklaşık 1 kg'lık bir ağırlık koyun. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 25 dakika bu şekilde pişirin. 10 dakika dinlendirip, ayranla servis yapın.
BİZE ULAŞIN