Etli Kuru Patlıcan Dolması

Etli Kuru Patlıcan Dolması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 çorba kaşığı yağ
12 adet kurutulmuş patlıcan
Yeteri kadar sıcak su
150 gram kıyma
3 adet soğan
1 su bardağı Osmancık pirinç
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş kıyılmış sarımsak
1/2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, pul biber, nane, sumak

YAPILIŞI

Kuru patlıcanları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kontrol ederek yumuşuyana kadar haşlayın ve suyunu süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, kıyılmış soğan, biber ve domates salçası, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırın. Sumak ve 1 çorba kaşığı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. En son nar ekşisi ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra patlıcanların içine bir parmak boşluk bırakacak şekilde doldurun. Tencereye ağız kısımları yukarı gelecek biçimde yerleştirin ve üzerine 1 çorba kaşığı yağ koyup çukur bir tabak yerleştirin. Dolmaların yarısını biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.

PÜF NOKTASI

Dolmanızın içindeki harcın pişme sırasında dışarı çıkmaması için tencereye, iki dolmayı ağız ağza gelecek şekilde, dik olarak yerleştirin. Bu arada iç malzeme artarsa, derin dondurucuda saklayabilir ya da farklı kuru sebzeleri doldurabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN