Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı nohut
    Yeteri kadar su
    2 adet soğan
    1 çorba kaşığı kıyılmış sarımsak
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
    1 adet defne yaprağı
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    1 adet dilimlenmiş bayat ekmek
    1 çay kaşığı tuz
    Üzeri için:
    1 su bardağı kıyılmış maydanoz
Nohudu akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. Yeniden üzerini geçecek kadar su ilave edip,
yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
Eti ilave edip, suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Küp doğranmış domates ve biber ekleyip 10 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, et yumuşayana dek pişmeye bırakın.
Üzerine nohudu suyu ile birlikte ekleyip karıştırın. Defne yaprağı, karabiber, kırmızıbiber ilave edip, tuzunu
ayarlayın. Yarım saat pişmeye bırakın. Zeytin ekleyip karıştırın. 3 Ekmek dilimlerini fırında kızartıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine etli nohudu pay edin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.