Ezme güveç

Ezme güveç
  • 4 Kişilik
  • Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram parça kuzu eti



4 adet bostan patlıcanı



4 adet köy biberi



8 adet domates



4 diş kıyılmış sarımsak



1 yemek kaşığı salça



2 yemek kaşığı tereyağı



1/2 çay kaşığı karabiber



1 çay kaşığı pul biber, tuz


YAPILIŞI

Eti geniş bir kaba alın. Üzerine küp doğranmış patlıcan, biber ve domates ekleyin. Kalan malzemeyi de ilave edip harmanlayın. Daha sonra kapaklı bir güvece aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı kapalı olarak 3 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

SON DAKİKA