Fırında Soslu Et

Fırında Soslu Et
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg dana eti
2 adet beyaz soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2-3 dal biberiye
Tuz, pulbiber
Tane karabiber ve beyazbiber
Elma dilimi patates için:
4-5 adet taze patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı köri
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI

Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Eti kuşbaşı doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve sütü gezdirip iyice karıştırın. Doğranmış soğanları ekleyip tekrar karıştırın. Biberiye, pulbiber, tuz ve tane biberleri ekleyip harmanlayın. 1-2 saat bekleterek etin marine olmasını sağlayın. Eti sosuyla birlikte fırın poşetine alıp ağzını kapatın. Fırın poşetini birkaç yerinden delip fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kabuklarını soymadan elma
dilimi şeklinde doğrayıp folyoya dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, pulbiber ve köri serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana dek pişirin. Eti, pişirme poşetinden servis tabağına alıp, elma dilimi patatesle birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN