Sofra
Geleneksel lezzetler üzerinden yıllar geçse de sofralardaki yerini hiç değiştirmez. Harput köftesi de bu lezzetler arasında. Evde yapılabilecek tarifiyle Harput köftesi tarifi

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 su bardağı köftelik ince bulgur

    400 gram yarım yağlı koyun kıyması

    3 çorba kaşığı toz reyhan

    2 adet soğan, 2 su bardağı su

    1 çorba kaşığı domates salçası

    1 tatlı kaşığı acı biber salçası

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber

Bulguru yıkayıp süzün. Üzerine kıyma, kıyılmış soğan, reyhan, tuz ve karabiber ilave edip yarım saat yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak yassı köfteler yapın. Ayrı bir yerde su, domates salçası, biber salçası ve tereyağını tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynayana dek karıştırarak pişirin. Köfteleri ilave edip 20 dakika sosla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.