Sofra
Konya'nın çok bilinmeyen muhteşem lezzeti

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram aşurelik buğday
    1 kg kuzu kaburga
    Yeteri kadar su
    Tuz

    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz,
    toz kırmızıbiber

Buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün.Geniş bir tencereye eti dizin ve üzerine buğdayı dökün.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte arada bir karıştırarak özleşene kadar (suyu azalırsa sıcak su ekleyerek)pişirin.

Tuzunu ayarlayın ve buğdayile et piştikten sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağında yaktığınız toz kırmızı biberi gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.