Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    750 gram bonfile
    Yarım kg taze sakız kabağı
    Bir buçuk su bardağı kuru üzüm
    1 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı hint biberi,
    tuz
    Hint biberi sosu için:
    1 litre etsuyu
    1 adet kuru soğan
    3 çorba kaşığı taze zencefil
    2 adet sarı
    2 adet kırmızı dolmalık biber
    2 adet domates
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağından bir parmak eksik un
    2 çay kaşığı hint biberi
    1 çay kaşığı beyaz şarap
    Yarım litre süt
    1 adet defne yaprağı
    Tuz

Hint biberli sos için et suyunu kaynatıp,bir kenarda bekletin. Soğanı, zencefili, renkli biberleri ve domatesleri incecik kıyın. Bir tavada tereyağının ve zeytinyağının yarısını karıştırıp ısıtın. Unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Hint biberini, beyaz şarabı, sütü ve kaynar haldeki et suyunu ilave edin. Çırpma teli ile iyice karıştırın. Ağır ateşte 5 dakika pişirin. Süzgeçten geçirerek, başka bir kaba aktarın. Tuzunu ayarlayın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını başka bir tavaya aktarın. Sırasıyla soğanı, dolmalık biberleri, zencefili, domatesleri ve defne yaprağını ekleyin. 6-7 dakika soteleyin. Hint biberli karışıma ekleyin. Sıcak kalacak şekilde bekletin. Kuru üzümleri 1 saat suda bekletin. Suyunu süzerek, bir kenarda bekletin. Temizlenmiş sığır bonfilesini 1 cm kalınlığında dilimleyin. Pirzola demiri ile çok az döverek, inceltin. Tuz serpin. Bir kapta karıştırdığınız hint biberi ve un karışımına bonfileleri bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Bonfileleri bu yağda kızartın. Bir kaba aktarın. Dişli havuç soyacağı ile sakız kabaklarını soyun ve dilimleyin. Kaynar suda bir dakika haşlayın. Sonra buzlu suya aktarın. Bonfileleri ve sakız kabaklarını tabağa dizin. Kuru üzümleri serpin. Üzerine hint biberli sostan gezdirerek, servis yapın.