Sofra
Vazgeçilmez bir vitamin deposu işkembe farklı bir tarifle sizlerle...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg dana işkembe

    (damar kısmından)

    Yeteri kadar su

    2 su bardağı un, 2 adet yumurta

    1 su bardağı galeta unu

    Yeteri kadar sıvıyağ, tuz

    Servis için: Kızarmış patates

    Limon dilimleri

İşkembeyi yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana dek pişirin. Süzüp iyice kurulayın. Daha sonra dört parmak genişliğinde ve 8-10 cm uzunluğunda olacak şekilde doğrayın. Un ve tuzu karıştırın. Yumurtaları çırpın. İşkembe parçalarını önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Her parçanın üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alıp üzerine limon dilimi koyun. Kızarmış patatesle birlikte servis yapın.