İşkembe Dolması

İşkembe Dolması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • MARDİN
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet koyun işkembesi
750 gram kuşbaşı et
İki buçuk su bardağı pirinç
3’er tatlı kaşığı nane, karabiber ve pulbiber
Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
Kişniş, tuz
Üzerine: Sıvıyağ

YAPILIŞI

İşkembeyİ bol suyla yıkayıp, tuz ve kişnişle ovun. Biraz bekletip iyice yıkayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, et, baharatlar, tuz ve sıvıyağı karıştırın. İşkembeyi çay tabağı büyüklüğünde kareler halinde kesin (yaklaşık 15 adet çıkacak). Hazırladığınız harcı işkembelerin üzerine koyup, işkembeyi katlayarak iki kenarını dikin. Bir kenarı açık kalsın. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları su dolu bir tencereye koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, suyunu süzüp, yeniden su dolu bir tencereye alın. Tuz ve sıvıyağ ekleyin. 3 saate yakın, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN