Ispanaklı Dana Sarma

Ispanaklı Dana Sarma
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
8 dilim dana kontrfile
1 adet orta boy soğan
500 gram ıspanak
Yarım çay kaşığı karabiber l Tuz

YAPILIŞI

Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünce üzerine ince kıyılmış
ıspanağı da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Ispanak yaprakları diriliğini kaybedince tel bir süzgece alın ve üzerine kaşıkla bastırarak suyunu bırakmasını sağlayın. Etleri döverek incelttikten sonra 3 parmak
eninde şeritler halinde kesip hafifçe tuzlayın. Düz bir zemine yayıp üzerlerine yeterli miktarda ıspanak
koyarak rulo haline getirin. Bir tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Patates püresi ile servis yapın.

PÜF NOKTASI

Aşçının notu: Dana sarmaları hazırlarken içine ıspanaktan önce, makinede dilimlenmiş 1 dilim pastırma da eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
BİZE ULAŞIN